enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,1486
EURO
53,5434
ALTIN
6.217,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Töre,TCG Bandırma Korvet Gemisi’ni ziyaret etti

Töre,TCG Bandırma Korvet Gemisi’ni ziyaret etti
01.07.2023 16:51
A+
A-

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında KKTC’de liman ziyareti yapan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG Bandırma (F-502) Korvet Gemisi’ni ziyaret etti.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu’nun da yer aldığı ziyarette Mağusa Deniz Komutanı Deniz Kıdemli Albay Meriç Katipoğlu ve Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Adnan Volkan Şan tarafından karşılanan Töre, askeri kıtayı selamladı.

Komutanlar tarafından Başkan Töre’ye geminin imkan ve kabiliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Başkan Töre, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a gittiği Bandırma Gemisinin adının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bu gemiye verilmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Anavatan Türkiye’nin KKTC’ne her zaman ayrı bir önem verdiğine işaret eden Töre, özel günlerde savaş gemilerini KKTC limanlarında görmekten büyük bir onur duyduklarını kaydetti.

Barış harekatı sırasında ve Türk Milletinin verdiği bir çok mücadelede şahadete eren deniz şehitlerini saygı ile anan Töre “Onların ruhunun şad olması için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, onun topraklarına ve bugün mavi vatan dediğimiz denizlerine de sahip çıkacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.