enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
44,8518
EURO
52,8672
ALTIN
6.917,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Parçalı Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
19°C

Türkiye Sanayi Bakanı Kacır, Günsel üretim tesisini ziyaret etti – BRTK

Türkiye Sanayi Bakanı Kacır, Günsel üretim tesisini ziyaret etti – BRTK
11.01.2024 17:47
A+
A-


Ülkede temaslarda bulunan Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KKTC’nin elektrikli yerli otomobili Günsel’in üretim tesisini ziyaret etti.

Test sürüşü de yapan Mehmet Fatih Kacır’a Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel eşlik etti. Sürüşün ardından üretim tesisi de gezildi. Heyette Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da yer aldı.

Günsel’in özgün bir tasarımı olduğunu kaydeden Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye her zaman, her konuda olduğu gibi Kıbrıs Türkü’nün yanındadır, her başarılı işten duyduğumuz iftiharı, Günsel marka otomobillerle de duymayı ümit ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin otomotiv konusunda tecrübeli olduğunu, bu tecrübenin Togg’la taçlandığını kaydeden Kacır, araştırma, geliştirme ve tasarım odaklı yaklaşımla bu günlere getirilen Günsel projesinin önümüzdeki dönemde Türkiye’nin deneyimi ve tecrübesiyle bütünleşmesini de temenni etti.

Otomotiv geliştirme sürecinin aşamalarına işaret eden Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Mutlaka bu anlamda da çalışmaları sürdürmek lazım ama pekâlâ satışa hazır olduğunu hissettiğim bir araç kullandım. Bugüne kadar verilen emekler iyi bir netice çıkardı” dedi.

Günsel’in renk tercihlerini de çok başarılı bulduğunu söyleyen Mehmet Fatih Kacır, projede emeği geçenleri kutladı.
-Günsel: “Üretim, bir enstrümandır”

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Günsel’in Kıbrıs ile Türkiye arasındaki bütünlüğüne vesile olmasını temenni ederek, “En büyük arzunun budur. Üretim, bir enstrümandır….” dedi.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.