enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,9165
EURO
53,5809
ALTIN
6.653,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
27°C

Türksat 6A’nın yörünge yolculuğu Ekim ayı sonunda başlıyor

Türksat 6A’nın yörünge yolculuğu Ekim ayı sonunda başlıyor
25.08.2024 17:45
A+
A-


Türksat 6A’nın yörünge yolculuğu Ekim ayında başlıyor.

Türksat 6A’nın kimde 15 yıl görev yapacağı yörüngesine gönderilmesi planlanıyor

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın uzay yolculuğunun başarıyla devam ettiğini söyledi.

Uydunun 50 derece doğu test yörüngesine 20 Temmuz’da ulaştığını ve antenlerinin burada ilk kez açıldığını anımsatan Uraloğlu, testler sonrası Türksat 6A’nın asıl yörüngesine gönderileceğini kaydetti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusunun son durumuna ilişkin şu bilgiyi verdi:
“Uydunun yörünge manevralarının yapılması amacıyla gerçekleştirilen 5 ateşleme sonrasında 35 bin 786 kilometrede sabitlenerek, testler bu uzaklıkta sürdürülüyor. Şu anda uydunun bütün fonksiyonları normal ve süreç planlandığı şekilde ilerliyor. Türksat Şu anda 8 farklı sistemdeki tüm testler başarıyla sürüyor. Bunların tamamlanmasının ardından, ekim ayı sonuna doğru uydumuzu 42 derece doğu yörüngesine göndereceğiz. Daha sonra ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı ülkemizin ve milletimizin hizmetine vereceğiz”

Uraloğlu, Türksat 6A ile Türkiye’nin haberleşme uydusu üreten 11 ülke arasında yer aldığına dikkati çekerek, “Haberleşme uyduları gibi kritik öneme sahip teknolojilerin dışa bağımlı olmadan üretilmesi milli güvenliğimiz açısından son derece önemli. Türksat 6A uydusu dışa bağımlılığın azaltılması yönünde önemli bir kilometre taşı olacak. Projede çalışan onlarca mühendis ve personel ile uydu ve uzay sanayisi için çok önemli insan kaynağı yetiştirildi” değerlendirmesinde bulundu.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.