enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,3532
EURO
53,5211
ALTIN
6.875,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C

Uluslararası Veteriner Kongresi, KKTC’de bin 500’den fazla katılımla yapıldı

Uluslararası Veteriner Kongresi, KKTC’de bin 500’den fazla katılımla yapıldı
03.05.2026 13:01
A+
A-

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Kıbrıs Veteriner Akademi organizasyonuyla gerçekleştirilen 9. Uluslararası Çiftlik Hayvanlarında Fertilite ve Meme Sağlığı Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, KKTC hayvancılığının gelişiminde bilimsel üretim anlayışının ve uluslararası bilgi paylaşımının büyük önem taşıdığını vurguladı. Yaklaşık 1500 katılımcının yer aldığı kongrenin; veteriner hekimler, akademisyenler, üreticiler ve sektör temsilcileri için önemli bir buluşma zemini oluşturduğunu belirten Çavuş, fertilite yönetimi, meme sağlığı, süt verimliliği ve modern sürü yönetimi alanlarında paylaşılan güncel bilgilerin yerel hayvancılığın geleceğine ışık tutacağını ifade etti.

Kıbrıs Veteriner Akademi Başkanı Prof. Dr. Osman Ergene de açılış konuşmasında kongrelerin yalnızca belirli bir zaman ve mekânda yapılan toplantılar olmadığını, düşüncenin, emeğin ve paylaşımın somutlaşmış hali olduğunu söyledi. Ergene, bu büyük organizasyonun katılımcı ve konuşmacılar, sponsor firmalar ile organizasyon ekibinin uyumlu birlikteliği sayesinde başarıya ulaştığını kaydederek, bilginin ancak etkileşimle derinleştiğini ve veteriner hekimlerin bu sürecin en değerli parçası olduğunu vurguladı.

Kongreye bu yıl da dünyanın farklı ülkelerinden veteriner hekimlik alanında otorite kabul edilen bilim insanları katıldı. Amerika’dan Prof. Dr. Chris Chase, İspanya’dan Prof. Dr. Giovanni Gnemmi, İrlanda’dan Prof. Dr. Osvaldo Bogado Pascottini, İtalya’dan Prof. Dr. Paolo Moroni ve Dr. Nicola Rota; çiftlik hayvanlarında fertilite, meme sağlığı, süt kalitesi ve sürü verimliliği konularında en güncel bilimsel verileri ve saha deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Kongrenin bilimsel altyapısına ise Prof. Dr. Abuzer Acar, Prof. Dr. Nurettin Gülşen, Prof. Dr. Sezgin Şentürk, Prof. Dr. Veysel Soydal Ataseven ve Prof. Dr. Yaşar Ergün’den oluşan bilim kurulu yön verdi.

Bilimsel paylaşım ve sektörel iş birliğinin güçlü biçimde hissedildiği kongrenin sonunda, organizasyona katkı sunan dünyaca tanınan bilim insanlarına teşekkür plaketleri, bu ve buna benzer pek çok kongreyi uzun yıllar organize eden UBP Milletvekili Dr. Ahmet Savaşantarafından takdim edildi.

Kıbrıs Veteriner Akademi organizasyonuyla gerçekleştirilen 9. Uluslararası Çiftlik Hayvanlarında Fertilite ve Meme Sağlığı Kongresi, Türkiye’nin sevilen sanatçısı İrem Derici’nin katıldığı gala gecesiyle tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.