enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,2642
EURO
53,5947
ALTIN
6.254,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Ünal Üstel: Belli rakamlarda yatırım yapanları, güvenlik araştırması koşuluyla vatandaş yapıyoruz

Ünal Üstel: Belli rakamlarda yatırım yapanları, güvenlik araştırması koşuluyla vatandaş yapıyoruz
25.01.2026 11:50
A+
A-

Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye’den gelen gazetecilerle bir otelde buluşarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve soruları yanıtlamıştı. Son zamanlarda gündeme gelen, yatırım karşılığında vatandaşlık meselesiyle ilgili de konuşan yapan Üstel, “Yatırım amaçlı ülkeye gelip belli rakamlarda yatırım yapan insanları güvenlik araştırması koşuluyla vatandaş yapıyoruz” dedi.

“VATANDAŞ OLMASI İÇİN BELLİ KRİTERLERİMİZ VAR”

Ülkedeki inşaat yatırımlarına ilişkin soru üzerine Üstel, bir ada ülkesi olduklarını hatırlatarak ekonominin kalkınmasında turizm, eğitim ve inşaat sektörlerinin önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

Müteahhitlerin yaptıkları evleri Türkiye Cumhuriyeti ve üçüncü ülke vatandaşlarına satmayı hedeflediklerini anlatan Üstel, bu doğrultuda inşaat sektörü aracılığıyla ülkeye büyük bir katma değer başladığını ve Rum kesiminin bundan büyük rahatsızlık duyarak yeni yasal düzenlemeler yaptığını belirtti.

Üstel, “Konut alana KKTC vatandaşlığı verileceği” iddialarına ilişkin soruya “Yatırım amaçlı ülkeye gelip belli rakamlarda yatırım yapan insanları güvenlik araştırması koşuluyla vatandaş yapıyoruz. Ama onun kriterlerini yerine getirecek. Vatandaş olması için belli kriterlerimiz var. O kriterleri yerine getiren kim olursa olsun, güvenlik soruşturmasını geçtikten sonra vatandaş yapılıyor.” yanıtını verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.