enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Filipinler’de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 150’ye çıktı

Filipinler’de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 150’ye çıktı
03.11.2022 15:41
A+
A-

 

Ulusal Afet ve Risk Azaltma ve Yönetim Merkezinden yapılan açıklamada, Nalgae tropik fırtınasından yaklaşık 4 milyon kişinin etkilendiği ve 1,2 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Açıklamada, geçen haftadan beri devam eden afetlerde en az 150 kişinin yaşamını yitirdiği, 128 kişinin yaralandığı, 36 kişinin ise halen kayıp olduğu belirtildi.

Afetlerde hayatını kaybedenlerden 63’ünün ise Filipinler’in güneyindeki Bangsamoro Özerk Bölgesi’nden olduğu bilgisi paylaşıldı.

6 aylık “afet durumu” ilan edildi
Ülke genelinde 151 bin 162 ev ile 367 köprü ve yol gibi yapıların yanı sıra yaklaşık 70 bin hektarlık tarım alanı da hasar gördü.

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Calabarzon, Bicol, Batı Visayas ve Bangsamoro bölgelerinde acil yardımları hızlandıran, yerel ve merkezi yönetimler arasında koordinasyon imkanı tanıyan 6 aylık afet durumu ilan etti.

Marcos, arama kurtarma ve acil yardım ekiplerine çalışmalarını hızlandırmaları ve halkın mağduriyetinin ivedilikle giderilmesi talimatı verdi.

Her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfunun gerçekleştiği Filipinler’de, 2013’teki Haiyan Tayfunu nedeniyle 6 binden fazla kişi yaşamını yitirmiş ve büyük yıkım yaşanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.