enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5240
EURO
34,7853
ALTIN
2.411,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
24°C
KKTC
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Bıçaklı ortak bir yol bulmaları çağrısında bulundu

Bıçaklı ortak bir yol bulmaları çağrısında bulundu
14.04.2023 07:11
A+
A-

[ad_1]

Kamu İhale Yasasında değişikliğe karşı 2 haftadır eylemini sürdüren Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), AKSA’dan 10 kişilik bir teknik ekibin girmesinin ardından, Teknecik Santralinde eylem başlattı.

Elektrik Santrali’nin önünde toplanan EL-SEN üyeleri, eylem ateşi yaktı, o sırada Teknecik Elektrik santralinde polis çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Eyleme bazı sendikalar ve siyasi partiler de destek verdi.

TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı hükümet edenlerin yıllardır KIB-TEK’e yatırım yapmayarak, zarar ettirdiğini, halkın malını satmaya çalışarak, enerji gibi kritik bir konuda halkı AKSA’ya mahkum etmeye çalıştığını savundu.

AKSA ile mevcut sözleşmede daha 4 yıllık bir süreç varken, 15 yıllık yeni bir sözleşme için acele edilmesinin düşündürücü olduğunu kaydeden Bıçaklı, toplumu ülkede yapılmaya çalışılanlar konusunda dikkatli olmaya davet etti.

KIB-TEK’in rakibi şirket olan AKSA’dan teknik ekibin, arızalara müdahale edileceği gerekçesiyle, polis eşliğinde santrale sokulmasını eleştiren Bıçaklı, ilk günden beri elektirk kesintilerin sorumlusunun hükümet olduğunu öne sürdü.

Hükümete yasayı geri çekerek, sendika ve taraflarla diyalog içinde enerji konusunda yapılacaklarla ilgili ortak bir yol bulmaları çağrısında bulunan Bıçaklı, zorlamalarla bir yere varılamayacağını dile getirdi.



[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.