enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
26°C
KKTC
26°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Elektrikli hava taksi Lilium’dan bir ilk!

Elektrikli hava taksi Lilium’dan bir ilk!
12.07.2023 20:40
A+
A-

Uçak ya da herhangi bir hava aracı üretiminde en önemli süreçlerden biriside sertifikasyondur. Her ne kadar üretim aşamasında çok özel ve hassas testler yapılıyor olsa da ilgili otoriteden gerekli sertifikaları alıp hava aracının kendini ispatlaması gerekir. Dikey kalkış ve iniş yapabilen elektrikli hava aracı Alman Lilium Jet önemli bir sertifikayı daha almayı başardı. Gelin konuya yakından bakalım.

Lilium, hem ABD hem de AB’den sertifika aldı!

Dikey kalkış ve iniş yapabilen Lilium 2020’de kendisi için birincil uçuşa elverişlilik otoritesi Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı’ndan (EASA) ilk sertikasını almıştı. Almanya merkezli şirket, ABD’nin havacılık otoritesi olan aynı zamanda havacılık emniyeti alanında dünyadaki en eski ve en önemli kurumlardan birisi olma özelliğini taşıyan Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) de tip sertifikası doğrulaması için gerekli (FAA) G-1 sertifikası aldı.

AB ve ABD’de çift sertifika almak isteyen birkaç eVTOL şirketinden birisi olan Lilium, aldığı sertifikalarla küreselleşme yolunda önemli bir adım attı. Lilium İcra Kurulu Başkanı Klaus Roewe,” FAA G-1’i almak, Lilium Jet’in havacılık düzenleyicileri tarafından küresel kabule giden yolunu ve devrimci Lilium Jet için 2025’in sonlarında küresel operasyonların beklenen başlangıcını gösteriyor” dedi.

Paraşütlü uçak olur mu? İşte karşınızda Cırrus Vision Jet!

Paraşütlü uçak olur mu? İşte karşınızda Cırrus Vision Jet!

Havacılıkta güvenlik konusu hepimiz için büyük öneme sahip. Peki paraşütle inebilen Cırrus Vision Jet uçağından haberiniz var mı?

Hava ulaşımında yeni bir sayfa!

Almanya Münih merkezli girişimin ürettiği Lilium, havacılık endüstürisi için önemli bir sorunu ortadan kaldırarak dikey iniş ve kalkış yapabiliyor. Bu özelliği sayesinde uçakların kalkış ve iniş yapması için ihtiyaç duyulan uzun pistlere gerek kalmıyor. Böylece şehir kullanımına daha uygun hale geliyor. Ayrıca Lilium hava taksi tamamen pilotsuz olarak uçabiliyor. Hava aracının ilk testi 2019 yılında yapıldı.

SDNShiftdelete.net

Eletrikli hava taksi Lilium Jet gibi hava araçları gelecekte önemli bir yer edinecek gibi gözüküyor. Kim bilir belki de ilerleyen yıllarda bugünkü taksi sorunlarına benzer meseleleri hava taksiler içinde konuşacağız . Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.