enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
22°C
KKTC
22°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C

Yeni Nesil Otel ve Rehabilitasyon Merkezi açılıyor…Başbakan Üstel: Yeni Nesil Otel Ve Rehabilitasyon Merkezi KKTC’de sağlık turizmi’nin gelişmesinde itici güç olacak

Yeni Nesil Otel ve Rehabilitasyon Merkezi açılıyor…Başbakan Üstel: Yeni Nesil Otel Ve Rehabilitasyon Merkezi KKTC’de sağlık turizmi’nin gelişmesinde itici güç olacak
24.07.2023 13:50
A+
A-

Kuzey Kıbrıs’ın Sağlık Turizmi alanında uluslararası görünürlüğüne ve gelişimine doğrudan katkıda bulunacak yeni nesil otel ve rehabilitasyon merkezinin Gazimağusa’da oluşturulması için yatırım protokolü imzalandı.

VuniPalace Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve Romatem Sağlık Grubu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu ile Oscar Grup CEO’su İbrahim Bağman’ın imza koyduğu protokolün imza törenine Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı İzlem GürçağAltuğra, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak yanı sıra turizm ve sağlık alanından üst düzey yöneticiler katıldı.

İmza töreninde konuşan Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminin tedavi olanaklarının yanı sıra, sağlığı koruma ve geliştirme alanlarında da eşsiz fırsatlar sunduğunu söyleyerek, KKTC’nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne Başkanlık yapacağı bir yıllık dönem içinde hükümetin Sağlık Turizmi’nin gelişmesi için özel gayret göstereceğini söyledi. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan’ın girişimleri ve cesaretlendirmesiyle Kuzey Kıbrıs’a bu özel dönemde ilk sağlık turizmi yatırımını yapma kararı alan Türkiye’nin saygın ve güvenilir markası Romatem Grup ile KKTC’nin güvenilir ve güçlü kuruluşlarından Oscar Grup’un Kuzey Kıbrıs’ta bu alanın gelişmesinde itici bir güç olacağına işaret eden Başbakan Üstel, bu adımın yurt dışından başka sağlık turizmi yatırımlarının da adaya gelmesinde motivasyon kaynağı olacağına inanç belirtti.

KKTC’nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne (GHTC) üye olduğu ilk günden bu yana Turizm Bakanlığı’nın sürecin içinde yer aldığını ve pek çok aşamasında destek verdiğini ifade eden Bakan Ataoğlu, GHTC’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dönem başkanlığında faaliyete girecek olan yeni nesil otel ve rehabilitasyon merkezinin sağlık turizminde yeni bir dönemi başlatacağını söyledi. Bakanlığın bu yeni dönemde Kuzey Kıbrıs’ta sağlık turizmi yatırımlarının artmasını desteklediğini ve bunun için de çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Ataoğlu, Oscar ve Romatem grupların yapacakları yatırımın bu yeni döneme öncülük edeceğini söyledi.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin (GHTC) KKTC Başkanlık döneminde önceliğinin sağlık turizminin bilimsel gelişimine katkı koymak ve konseyin bütün üyelerine değer katarak üye ülke sayısını artırmak olduğunu dile getiren dönem Başkanı Dr. Ahmet Savaşan da yaptığı konuşmada, 2023-24 döneminde genelde küresel iş birliğinin gelişmesi, özelde ise KKTC’deki sağlık turizmi faaliyetleri ile yatırımlarının artması ve üye ülkelerle karşılıklı işbirliği yapılmasına özel gayret göstereceklerini ifade etti. Alanlarında güvenilir ve güçlü marka gruplar olan Oscar ve Romatem’in KKTC’de Gazimağusa’da yapacakları örnek yatırımın GHTC’nin KKTC Başkanlık Dönemindeki ilk somut adım olacağını, bu adımın ise diğer pek çok yatırımın öncüsü olarak tarih sayfalarına altın harflerle yazılacağını ifade eden Ahmet Savaşan, yatırımların artarak devam etmesi için Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun desteği ile Türkiye ve uluslararası alanda yoğun çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.