enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Apple yüzük ile ‘Cihazların Efendisi’ olacaksınız!

Apple yüzük ile ‘Cihazların Efendisi’ olacaksınız!
23.08.2023 08:13
A+
A-

Apple, bundan 3 yıl kadar önce bir patent almıştı. Bu patentte el hareketleriyle cihazları kontrol etmeye yarayan bir akıllı yüzük yer alıyordu. Görünüşe göre şirketin Apple yüzük için planları değişmiş.

Apple yüzük ile dokunarak cihazları kontrol edebileceksiniz

2020 yılında başlayan Apple yüzük projesi üzerinde çalışmaya hızla devam ediliyor, zira şirkete dokunmatik girişler aracılığıyla diğer cihazları kontrol etme özelliğine sahip bir giyilebilir cihaz için patent verildi.

apple yüzük

Apple yüzük hakkında en son bir şeyler duyduğumuzdan bu yana epey zaman geçti. Bu konudan en son 2020 yılında, eski bir patentin teknoloji devinin hareket kontrollerini uygulamaya çalıştığını ortaya çıkardığı zaman bahsediliyordu. Ancak görünen o ki bu fikir çöpe atılmış.

Sal artık şu 60 Hz’i: iPhone 15 Plus özellikleri ve fiyatı ne olacak?

Sal artık şu 60 Hz’i: iPhone 15 Plus özellikleri ve fiyatı ne olacak?

Apple’ın Eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 15 Plus akıllı telefonun özellikleri ve fiyatı ne olacak? İşte tüm bilinenler!

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi web sitesinde bulunan yeni bir belgeye göre, Apple yüzük potansiyel bir kablosuz kontrol yöntemi olarak “yuvarlark bir dış bant” kullanacak. Örneğin, bandın hareket ettirilmesi, insanların iPhone’daki bir web sayfasında gezinmesine olanak tanıyacak, aynı fare tekerleği gibi.

apple yüzük patent

Patent, aygıtın bazı yeteneklerini ve mevcut tasarımının ne olabileceğini detaylandıran birkaç blok diyagram sunuyor.

Belgeyi incelediğimizde, küçük aygıtın çok çeşitli donanımlara bağlanabileceğini görüyoruz. Buna iPhone, Apple Watch, AirPods, iMac, iPad ve Macbook da dahil ancak bunlarla sınırlı değil. Yüzüğü birkaç kez çevirerek Mac’inizi de kontrol edebileceksiniz.

Apple etkinliği yaklaştıkça sahte sızıntılar artıyor! İşte gerçekler

Apple etkinliği yaklaştıkça sahte sızıntılar artıyor! İşte gerçekler

Son zamanlarda Apple etkinlik tarihi hakkında birçok yanlış haber dolanıyor. Peki, asıl gerçek ne? İşte detaylar!

Apple yüzüğün beyni, tepesinde duran “elektronik mücevher sistemi” gibi görünüyor. Dış bant için bir kaydırma topu, bir dokunmatik sensör, depolama alanı ve bir haptik jeneratör olacak. Akıllı telefonunuz bir bildirim aldığında haptikler devreye girerek giyilebilir cihazın titreşmesini sağlayacak.

Görünüşe göre Apple yüzük, sibernetik bir alyans gibi yüzük parmağınıza takılacağı için oldukça küçük ve göze batmayan bir tasarıma sahip olacak.

Apple yüzük projesiyle çok iddialı olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak bunun önünde sonunda bir patent olduğunu hatırlatmamız gerek. Bu bahsettiğimiz özelliklerin hiçbiri nihai üründe yer almayabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.