enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4679
EURO
34,7442
ALTIN
2.438,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

CTP Sağlık Komitesi’nden sağlık reçeteleriyle ilgili açıklama: “Hakikat süratle ortaya çıkarılmalı”

CTP Sağlık Komitesi’nden sağlık reçeteleriyle ilgili açıklama: “Hakikat süratle ortaya çıkarılmalı”
15.09.2023 16:06
A+
A-

CTP Sağlık Komitesi, ülke tarihindeki en büyük skandallardan birinin ilaçlarla ilgili olduğunu belirterek, hakikatin bir an önce ortaya çıkarılması, hastaların ilaca erişiminin engellenmemesi gerektiğini kaydetti.

Reçetelerle ilgili soruşturmanın takibini yapacağını da vurgulayan CTP Sağlık Komitesi, “Hükümete geldiğimiz andan itibaren hem sonuçsuz kalan soruşturmalar tamamlanacak hem de bir daha böylesi skandalların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınacak” açıklamasında da bulundu.

CTP Sağlık Komitesi’nin açıklaması özetle şöyle:

“Bu olay sağlıktaki çöküşün bir sonucu ve en güncel göstergesidir. Sorumlusu ise ülkeyi yönettiğini iddia edenlerdir. Uzun süreden beri hastaların kamu hastanelerinde hekime ulaşmasında yaşanan zorluklar, yokluğa varan ilaç eksikliği, ekonomik kriz nedeni ile hastaların özel sağlık merkezlerine gidememesi, İlaç Takip Sistemi’nin bir türlü kurulamaması, İlaç Eczacılık Dairesi’nin zayıflayan yapısıyla denetim görevini yerine getirememesi yaşanan sorunların temelidir. Sağlık sistemindeki bütün aksaklıklardan en çok hastalar etkilenmektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik kriz, kırılgan grupların sağlık haklarına karşı büyük bir tehdittir. Bu çerçevede CTP hükümete geldiği andan itibaren ivedi olarak ilaç eksikliklerini giderecek tedbirleri alacaktır. Bunun yanında İlaç Takip Sistemi’nin özel eczaneleri de içerek şekilde hızla kurulması, hastaların hekime ulaşımını kolaylaştırmak için sağlık merkezleri ve hastanelerde hekim eksikliklerinin giderilmesi, hekimlerin ülkenin her bölgesinde hizmet edecek şekilde görevlendirilmesi adımları gecikmeksizin atılacaktır.

İlaç Eczacılık Dairesi’nin alt yapı, teknik donanım ve insan kaynağı bakımından güçlendirilerek esas görevleri olan denetim ve ülkedeki ilaç politikalarını yönetecek bir yapıya kavuşturulmasının ne kadar önemli olduğu yaşanan son olayda da bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

 

TAK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.