enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2994
EURO
34,9783
ALTIN
2.447,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C

Türkiye Bankalar Birliği dolandırıcılara karşı uyarıyor!

Türkiye Bankalar Birliği dolandırıcılara karşı uyarıyor!
29.09.2023 16:13
A+
A-

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanların yaşam tarzı da değişti. 7’den 70’e herkes artık bu değişime ayak uyduruyor. Ne yazık ki bu ilerleme her zaman olumlu bir şekilde olmuyor. Teknolojinin gelişmesi dolandırıcılık faaliyetlerini de bu alanda ilerlemesine de neden oldu. Bankalar birliği artan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı halkı bilgilendirdi.

Türkiye Bankalar birliği (TBB) artan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı halkı bilgilendirdi!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) artan dolandırıcılık şikayetlerini değerlendirdi. Bu konuyla ilgili halkı bilgilendirmek için bir açıklama yaptı. Halkı bu tür faaliyetler konusunda her daim dikkatli davranmaları için uyardı. Şifrelerin bireysel olduğunu her ne koşulda olursa olsun paylaşmamaları gerektiğini vurguladı. TBB, başvuruları incelediğinde bazı çarpıcı sonuçlara ulaştı. En çok karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerini paylaştı.

Artan dolandırıcılık şikayetlerinden sonra  Türkiye Bankalar Birliği halkı uyardı
  • Başvuruların birçoğunda müşterilerin dolandırılacaklarının farkına varmadan, şifrelerini paylaştıkları,
  • Kötü amaçlı yazılımları bilgisayar, akıllı cihaz veya telefonlarına yüklendiği,
  • Sahte sitelere giriş yaparak mağduriyetlerine yol açacak bilgileri aktardıkları,
  • Sosyal medya hesaplarında kendileriyle iletişime geçen kişilere dolandırılmalarına yol açacak bilgileri verdikleri anlaşılmaktadır.

Ayrıca TBB: “Bu tip dolandırıcılıklara maruz kalmamak için kendisini telefonda veya sosyal medya hesaplarında banka çalışanı, görevli, polis, telefon operatörü, kargo çalışanı, arkadaş, akraba gibi tanıtarak şifre talep eden kişilerle şifrelerin kati suretle paylaşılmaması, giriş yapılan internet sitesinin güvenlik unsurlarına sahip olduğunun incelenmesi, internet adresinin doğru olduğu teyit edilerek işlem yapılması, akıllı cihazlara yüklenen uygulamalara dikkat edilmesi son derece önemlidir” uyarısında bulundu

Google’dan milyonlarca hesap için dolandırıcılık uyarısı!

Google’dan milyonlarca hesap için dolandırıcılık uyarısı!

Google, Gmail dolandırıcılığı için yeni bir uyarı yayınladı. Kullanıcılara ödül kazandığını söyleyen hackerlar, bilgi topluyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) müşterilerin bu tip dolandırıcılık faaliyetlerine maruz kalmaması için alınması gereken önlemleri detaylıca anlattığı ‘Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri’ isimli bir el kitabı yayınladı. Kitapta; Şifre ve cihaz güvenliğinin sağlanmasından doğrudan müşterilerin sorumlu olduğunu belirtti.

Ayrıca yaptığı açıklamada ”Bir internet sitesinin güvenlik unsurlarının nasıl kontrol edileceği, kötü niyetli elektronik postaların nasıl anlaşılacağı, zararlı yazılımlardan nasıl korunulacağını, dolandırıcıların kullandıkları ikna yöntemleri ve tüm bunlar karşısında müşteriler tarafından alınması gereken önlemlere ilişkin kapsamlı bilgiye Birliğimiz tarafından yayımlanmış ‘Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri’ kitabından ulaşılabilir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.