enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2322
EURO
34,7488
ALTIN
2.436,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
22°C
KKTC
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

TÜRKSOY 30 yaşında

TÜRKSOY 30 yaşında
16.12.2023 19:24
A+
A-

[ad_1]

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla Fransa’nın başkenti Paris’teki, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü merkezinde, Türk dünyasından sanatçıların katıldığı konser verildi.

UNESCO nezdindeki Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan Daimi Temsilcilikleri ev sahipliğinde düzenlenen “Biz Birlikteyiz” isimli gala konserinde, TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı kutlandı.

Türk dünyasından sanatçılar, davetlilere, Orta Asya’dan Anadolu’ya, Türk ezgileri ve halk şarkılarından oluşan bir repertuvarla konser verdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Azerbaycan’ın UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Elman Abdullayev, TÜRKSOY üyesi ülkelerin beraber geçirdiği 30 yıldaki başarılarını kutlayarak, gelecekte bu ülkeler arasında daha derin bir işbirliğinin olmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf ise, insanlığın barışa, hoşgörüye ve karşılıklı anlayışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bugünlerde, bu konser programının tertip edildiğini belirtti.

Etkinlikte, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in video mesajı da paylaşıldı.

Raev, mesajında, Türk devletleri arasındaki ortak değerlerle kurulan ilk uluslararası kuruluş olan TÜRKSOY’un, 30 yıldır aynı tarihi, dili ve geleceği paylaşan Türk halkları arasındaki “manevi altın köprü” misyonunu yerine getirmekte olduğuna dikkati çekti.



[ad_2]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.