enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Başbakan Üstel: RTÜK VE YYK’nın ortak çalışmalarına gereken desteği vereceğiz

Başbakan Üstel: RTÜK VE YYK’nın ortak çalışmalarına gereken desteği vereceğiz
21.12.2023 17:20
A+
A-

 Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yayın Yüksek Kurulu’nun (YYK) ortak çalışmalarına gereken desteği vereceklerini belirtti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Üstel, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve beraberindeki heyeti kabul etti. Heyete, YYK Başkanı Feyzi Hansel ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. Kabulde, Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan da hazır bulundu.

Başbakan Üstel kabulde yaptığı konuşmada, RTÜK heyetini ülkede görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, RTÜK ile Yayın Yüksek Kurulu’nun ortaklaşa yapacağı çalışmaların sonucunda Yayın Yüksek Kurulu’nun daha fazla gelişeceğine dair inancının tam olduğunu belirtti.

“İnanıyorum ki, Yayın Yüksek Kurulu’muzun, RTÜK ile yapacağı ortak çalışmalar sonucunda hem ülkemizin tanınması açısından hem de yayıncılığın disiplin altına alınabilmesi adına önemli gelişmeler yaşanacaktır” diyen Başbakan Üstel, şunları kaydetti:

“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünya ile kucaklaşması adına yürütülen faaliyetlerde, RTÜK ile Yayın Yüksek Kurulu’nun yapacağı iş birliği de oldukça önemlidir. Hükümet olarak yapılacak her çalışmaya gereken desteği vereceğiz.”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise konuşmasında, “RTÜK heyeti olarak her yeni seçimin ardından tıpkı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve diğer idarecilerimiz gibi bizler de göreve geldiğimizde ilk yurt dışı seyahatimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yayın Yüksek Kurulu ve üyeleri ile birlikte ilk günden itibaren uyum içerisinde iş birliklerinin devam ettiğini ifade eden Şahin, “Hem uluslararası mecralarda hem de Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılan uluslararası tüm toplantılarda beraberiz. Bunun dışında da var olan ortak çalışmalarımızda mevcut birlikteliğimizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

TAK/BRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.