enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2344
EURO
34,7283
ALTIN
2.454,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Hyundai IONIQ 6 fiyatı yarı yarıya düştü!

Hyundai IONIQ 6 fiyatı yarı yarıya düştü!
14.02.2024 14:26
A+
A-

Hyundai’nin elektrikli otomobil serisi IONIQ altındaki ikinci modeli olan IONIQ 6, Türkiye otomobil pazarında yeni bir donanım paketi ile dikkat çekiyor. Bu yeni donanım paketi, “Advance” olarak adlandırılıyor ve aracın fiyatını önemli ölçüde düşürerek elektrikli otomobillere olan erişimi kolaylaştırıyor.

Hyundai IONIQ 6 Advance paketi Türkiye’ye geldi!

Yeni donanım seviyesine sahip IONIQ 6 Advance, 429 km menzil sunan 111 kW gücündeki motoru (4×2) ile yüzde 10’luk Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) dilimine giriyor. Bu sayede, aracın fiyatı 2 milyon 980 bin TL’den 1 milyon 660 bin TL’ye düşerek, daha önce yüzde 60 ÖTV diliminde yer alan ve 519 km menzil ile 239 kW gücündeki motor seçeneğine (4×4) kıyasla önemli bir fiyat avantajı sağlıyor.

Hyundai IONIQ 6 Advance

Vergi öncesi fiyat farkı 295 bin TL iken, ÖTV sistemi nedeniyle son tüketiciye yansıyan fiyat farkı 1.3 milyon TL’yi aşıyor. Bu durum, Hyundai’nin elektrikli otomobil segmentinde rekabetçi bir konuma gelmesini sağlıyor.

Hyundai ve Kia, elektrikli otomobil menzillerini arttıran teknolojiyi tanıttı!

Hyundai ve Kia, elektrikli otomobil menzillerini arttıran teknolojiyi tanıttı!

Hyundai ve Kia, ortak çalışmalarının sonucunda ek menzil sağlayacak Aktif Hava Etek (AAS) teknolojisini tanıttı.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, bu yeni donanım seviyesiyle ilgili olarak Hyundai’nin elektrifikasyon alanındaki hızlı dönüşümüne vurgu yaparak, 2030 yılına kadar global elektrikli otomobil pazarında öncü markalardan biri olma hedeflerine işaret etti.

Ayrıca IONIQ 6 Advance versiyonunun, içten yanmalı B-SUV modellerle neredeyse aynı fiyatta sunularak, Türkiye’deki tüketicilere D segmenti konforunu ve üst düzey elektrikli mobilite deneyimini bir arada sunmayı amaçladığını belirtti.

Hyundai IONIQ 6 Advance

Teknik özellikler açısından, IONIQ 6 Advance, arkadan itişli ve 53 kWh’lik batarya kapasitesine sahip. Bu donanım seviyesi, WLTP normlarına göre 100 km’de 13,9 kWh tüketim değeriyle sektördeki en tasarruflu elektrikli araçlardan biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca, 800 voltluk yüksek voltajlı batarya sistemi sayesinde, 350 kW ultra hızlı DC şarj cihazlarıyla 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor.

Tasarım ve konfor açısından, IONIQ 6’nın Advance donanım seviyesi, estetik ve aerodinamik özellikleriyle dikkat çekiyor. 0.21cd sürtünme katsayısı, enerji verimliliğini artırırken, iç mekan tasarımı da sürdürülebilir malzemeler ve kullanıcı odaklı özelliklerle zenginleştirilmiş durumda.

Hyundai IONIQ 6 Advance

Hyundai, IONIQ 6 ile Türkiye’de elektrikli otomobillerin çeşitliliğini ve ulaşılabilirliğini artırmayı hedefliyor ve 2024 yılında satışa sunulacak diğer modellerle bu stratejisini genişletmeyi planlıyor.

SDNShiftdelete.net

Hyundai IONIQ 6 Advance modelinin teknik özellikleri:

Özellik Bilgi
Model IONIQ 6
Donanım Seviyesi Advance
Motor Gücü 111 kW (151 PS)
Menzil (WLTP) 429 km
Batarya Kapasitesi 53 kWh
Enerji Tüketimi (100 km’de) 13.9 kWh
0-100 km/s Hızlanma 8.8 saniye
Maksimum Hız 185 km/s
Şarj Süresi (350 kW DC, %10-%80) 18 dakika
Sürtünme Katsayısı 0.21 cd
Dingil Mesafesi 2.950 mm
SDNShiftdelete.net
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.