enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

İsias Otel davası Başbakan Üstel başkanlığındaki toplantıda ele alındı:‘Şampiyon Meleklerimizi unutmadık, unutturmayacağız,dava KKTC’nin davası,en iyi şekilde hazırlanacağız’

İsias Otel davası Başbakan Üstel başkanlığındaki toplantıda ele alındı:‘Şampiyon Meleklerimizi unutmadık, unutturmayacağız,dava KKTC’nin davası,en iyi şekilde hazırlanacağız’
15.03.2024 18:36
A+
A-

Türkiye’de 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde 35’i Kıbrıslı Türk, toplam 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman İsias Otelle ilgili dava, Başbakan Ünal Üstel başkanlığındaki istişare toplantısında ele alındı.

Lefkoşa Concorde Otel’de yer alan toplantı öncesi konuşan Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’de 6 Şubat’ta asrın felaketinin yaşandığını anımsattı.

53 binin üstünde insanın yaşamını kaybettiği depremde 49 KKTC vatandaşının yanısıra Şampiyon Melekelerin de yitirildiğini kaydeden Üstel, “KKTC olarak Şampiyon Meleklerimizi unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Adıyaman İsias Otel davasının 3 Ocak’ta Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşüldüğünü, birinci duruşmayı ailelerle birlikte kalabalık bir heyetle izlediklerini anımsatan Başbakan Üstel, bu süreçte hükümet, muhalefet ve iş insanlarıyla birlikte hareket ettiklerini kaydetti.

Üstel, İsias Otel davasının ikinci duruşmasının 26 Nisan’da yapılacağını, kendilerinin de hazırlık çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, 26 Nisan’da teknik raporlar üzerinden duruşmaya geçileceğini, hazırlık için hukukçular ve Türkiye Barolar Birliği Başkan ve Yardımcıları Türkiye’nin en iyilerinden Prof Dr. Mustafa Özder Erdik ve çalışma arkadaşlarını KKTC’ye davet ettiklerini söyledi.

Başbakan Üstel, toplantıda hep birlikte teknik raporun ele alınacağını ve görüş alışverişinde bulunulacağını ifade etti.

Üstel, “26 Nisan’a hazır bir şekilde Adıyaman’da olacağız. Dava yalnız Şampiyon Meleklerin değil, KKTC’nin davası. Bu davaya en iyi şekilde hazırlanacağız. Gecikmiş adalet adalet değildir. Bir an önce sonuçlanması için hükümet, muhalefet, barolar birliği, aileler ve halkla hep birlikte hareket ediyoruz” dedi.

brt

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.