enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Polonya: Drujba hattındaki sızıntıda üçüncü taraf müdahalesine ilişkin işaret bulunmuyor

Polonya: Drujba hattındaki sızıntıda üçüncü taraf müdahalesine ilişkin işaret bulunmuyor
13.10.2022 11:21
A+
A-

Polonya petrol boru hattı operatörü PERN, Rusya’dan Avrupa’ya ham petrol taşıyan Drujba boru hattındaki sızıntıyla ilgili “herhangi bir üçüncü taraf müdahalesine ilişkin işaret bulunmadığını” bildirdi.
PERN’den yapılan açıklamada, Plock şehrine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki boru hattının birinci hattında salı gecesi tespit edilen sızıntının sabotaj kaynaklı olduğuna dair bir işaret bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, “İlk kanıtlara ve boru hattının hasarına dayanarak, bu noktada herhangi bir üçüncü taraf müdahalesine ilişkin işaret olmadığı görülüyor.” ifadesine yer verildi.

PERN’in açıklamasında, söz konusu sızıntının nedenini belirlemek ve ham petrol akışını mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatılabilmek için daha ayrıntılı analizler yapıldığının altı çizildi.

PERN, 12 Ekim’de Rusya’dan Avrupa’ya ham petrol taşıyan Drujba boru hattında sızıntı tespit edildiğini bildirmişti. Yaklaşık 5 bin 500 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük ham petrol hatlarından olan Drujba boru hattı, Ukrayna ve Belarus üzerinden geçerek Polonya ve Almanya’ya ulaşırken, hattın güney kısmı Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’a uzanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.