enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Kenya’da kuraklık yüzlerce yaban hayvanının telef olmasına yol açtı

Kenya’da kuraklık yüzlerce yaban hayvanının telef olmasına yol açtı
23.10.2022 16:33
A+
A-

Kenya’da kuraklık nedeniyle telef olan yaban hayvanı sayısının her geçen gün arttığı bildirildi.

The Star gazetesinin haberine göre, Amboseli Ulusal Parkı’nda son bir ayda 246 antilop, 195 zebra, 11 fil ve 10 bufalo kuraklığın yol açtığı susuzluk ve otlak alan eksikliğinden telef oldu.

Kenya Yaban Hayatı Hizmetleri (KWS) Bölge Müdürü Lenkishon Kenana, durumu “korkunç” olarak nitelendirerek ölümlerin her geçen gün arttığını söyledi.

Bu sayıların sadece Amboseli Ulusal Parkı’na ait olduğuna dikkati çeken Kenana, kuraklığın sürmesinin şartları daha da kötüleştirebileceğini vurguladı.

İnsanların yaşadığı alanlara giriyorlar
Öte yandan, doğal hayatta yiyecek ve su sıkıntısı çeken canlıların insanların bulunduğu alanlara girmeye başladığı kaydedildi.

Kenya’da hükümet, mevsim normallerinin altındaki yağışlar nedeniyle 3,1 milyon kişinin gıda sıkıntısı yaşadığını açıklamıştı.

Afrika kıtasının doğusunda 1980’lerden bu yana görülen en şiddetli kuraklık dalgası, yaklaşık 13 milyon kişiyi açlığa mahkum etti.

Çöl çekirgelerinin 2019’daki istilasından sonra tarım üretiminin gerilediği ve gıda krizinin başladığı bölgede, peş peşe yağmur dönemlerinde de yağışların beklenenin çok altında gerçekleşmesi yeni gıda krizini tetikledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.