enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
21°C
KKTC
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Meta ile Rekabet Kurumu arasında ipler gerildi! İlk açıklama geldi

Meta ile Rekabet Kurumu arasında ipler gerildi! İlk açıklama geldi
26.10.2022 14:15
A+
A-

Geçtiğimiz yıllarda Meta henüz Facebook ve diğer platformların çatı şirketi değilken Zuckerberg yönetiminin yaptıkları Rekabet Kurumu’nun radarına girdi. Bu doğrultuda başlatılan soruşturma ise bugün sonuçlandı ve oldukça yüksek bir ceza kesildi. Hemen ardından Meta’dan ilk açıklama geldi.

Meta, Rekabet Kurumu ile mahkemelik olabilir!

Rekabet Kurumu tarafından Meta hakkında kendi internet sitesi üzerinden açıklanan 22-48/706-299 kararda şunlar söylendi:

“Facebook’un temel hizmetler olarak adlandırılan Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığına ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine oybirliği ile karar verilmiştir”

Meta Rekabet Kurumu

Bununla birlikte WhatsApp uygulamasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 346 milyon 717 bin 193 Türk Lirası – 18.6 milyon dolar para cezası kesildi. Fakat Meta sözcüsü tarafından yapılan açıklamadan anladığımız kadarıyla kararın tebliğinden itibaren geçerli olan 60 günlük itiraz hakkını kullanacak.

Meta kaş yapayım derken göz çıkardı! 15 milyar buhar oldu

Meta kaş yapayım derken göz çıkardı! 15 milyar buhar oldu

Meta, donanım bölümü Reality Labs için milyar dolarlar harcadı. Ancak şirket, bu paranın nereye gittiğiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Meta sözcüsü tarafından şunlar söylendi:

“Rekabet Kurumu’nun tespitlerine katılmıyoruz. Kullanıcılarımızın gizliliğini koruyor ve insanlara kendi verileri üzerinde kontrol sahibi olma hakkı ve şeffaflık sunuyoruz. Konu hakkında tüm seçeneklerimizi değerlendireceğiz.”

Haber güncelleniyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.