enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Metaverse, Meta’nın başını yaktı! ‘Tren Enkazı’na döndü

Metaverse, Meta’nın başını yaktı! ‘Tren Enkazı’na döndü
29.10.2022 15:32
A+
A-

Facebook’un ana şirketi Meta, sanal gerçekliğe büyük oranda bir yatırım yapıyor. Özellikle son zamanlarda metaverse ile ilgili attığı adımlarla adından söz ettiren şirket, sanal dünyayı hayatımızın bir parçası haline getiriyor. Ancak bu durum Meta için felakete neden olacak gibi duruyor. Bununla birlikte analistler Meta’nın durumunu ‘tren enkazı’ olarak tanımladı.

Meta, dört yılın en düşük seviyesini gördü

Meta, geçtiğimiz günlerde üç aylık gelirinde bir düşüş meydana geldiğini bildirdi. Ardından şirket, perşembe günü ise piyasa değerinin yaklaşık dörtte birini kaybetti ve yüzde 24’lük bir düşüş meydana geldi. Bu da dört yılın en düşük seviyesine geriledi. Peş peşe meydana gelen düşüşün ardından analistler Meta’nın durumunu ‘tren enkazı’ olarak tanımladı.

Meta hisselerinde dev çöküş! 'Tren enkazı'na döndü

Yaşanan düşüşler, CEO Mark Zuckerberg’in 2021’de Facebook’un metaverse’e odaklandığını vurgulamak için adını ‘Meta’ olarak değiştirmesinden oldukça uzakta. Geçtiğimiz sonbahar zamanına baktığımızda Facebook’un yükselişte olduğunu söylemek mümkün. Ancak şimdi durumlar tam tersini gösteriyor.

Meta’dan tarihi kayıp! 730 milyar dolar kül oldu

Meta’dan tarihi kayıp! 730 milyar dolar kül oldu

Sosyal medya devi Meta, 16 aylık dönemde 730 milyar dolar kayıp bildirdi. Mark Zuckerberg’in serveti 100 milyar dolardan fazla eridi.

Şirketin Eylül 2021’de piyasa değeri, 1 trilyon dolardan fazla bir zirveye sahipti. Ayrıca reklamverenler, milyarlarca kullanıcıya ulaşmak için Facebook ve Instagram’a akın ediyordu. Bu da kârı artırıyordu. Genel olarak bakıldığında teknoloji endüstrisinin bu yıl büyük bir darbeyle karşı karşıya kaldığını söylemek mümkün. Ancak Meta’nın hisse senedi düşüşü, bir öncekine kıyasla yüzde 67 oranında düşüş gösterdi.

Perşembe günü gelen bilgilere göre Meta’nın Eylül 2021’de 1 trilyon dolardan fazla olan piyasa değeri 268 milyar dolara düştü. Bu düşüşün genel nedeni ise metaverse’ün yanı sıra temel Facebook işi, ekonominin yavaşlamasıyla birlikte reklamverenlerin de harcamaları azaltmasını beraberinde getirdi.

Meta hisselerinde dev çöküş! 'Tren enkazı'na döndü

Analist Dan Ives bir raporunda düşüşle ilgili açıklama yaptı. “Meta’nın dün geceki sonuçları, Zuckerberg ve Co.’nun metaverse üzerinde riskli ve kafa tırmalama bahsi yaptıkları için yaygın dijital reklamcılık doldurumlarına hitap eden mutlak bir tren enkazıydı.”

Peki, siz Meta’nın düşüşü hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Meta, piyasa değerini yükseltebilecek mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.