enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,0547
EURO
52,7444
ALTIN
6.667,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
17°C
İstanbul
17°C
Açık
Çarşamba Çok Bulutlu
18°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Dursun Oğuz: Biz insanımızın konuta erişmesi ile ilgili çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz

Dursun Oğuz: Biz insanımızın konuta erişmesi ile ilgili çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz
27.04.2026 18:56
A+
A-

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da Meclis’te söz alarak, kırsal kesim arsaları ile ilgili eleştirileri yanıtladı.

Sadece seçim zamanı değil her zaman kırsal kesim arsası dağıttıklarını kaydeden Oğuz, bu arsaların gençler için ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bu arsaların dağıtımının yasa çerçevesinde yapıldığını ve ayrım yapılmadığını söyleyen Oğuz, arsaların altyapı sorunlarının giderilmesi için ihalelere çıktıklarını da anlattı.

Sosyal konut projelerine ilişkin bilgi de veren Oğuz, ilk evim kredileriyle binin üzerinde kişinin ev sahibi olduğunu aktardı. Oğuz, “Biz insanımızın konuta erişmesi ile ilgili çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Sınırüstü’ndeki arsalara ilişkin soru üzerine, 2026 yılında Sınırüstü’nün asfalt ihalesinin bulunduğu yanıtını verdi.

CTP Milletvekili Sami Özuslu’nun 345 kırsal kesim arsasının kimlere verildiğini sorması üzerine Oğuz, hak sahiplerine verildiğini kaydetti. Özuslu, bu kişilere arsaların törenlerle verilmesini eleştirerek, insanların şov amaçlı kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.